Datum registrace: 16. 01. 2011
xantypa
Původní Sebekoučink
Již zhubnuto: 0 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136532.25 km |
Kolo: | 66634.70 km |
Cvičení: | 5678 h 47 min |
Přátelé
Počet přátel: 0
Jak požádat o přátelství
Stob skupiny
xantypa
Jak psát blog?Geniální pomocníci v redukční kuchyni
27. 03. 2011
Když se člověk pustí do zdravého stravování, zjistí, že některé způsoby přípravy jídla jsou poněkud vhodnější než jiné - a začne objevovat, co mu v tom hubnutí může pomoci. Ve zkratce bych se s vámi chtěla podělit o objevy, které jsem v tomto směru učinila já...
Krabičky
Vzhledem k tomu, že by měl člověk jíst alespoň pětkrát denně (po cca 3 hodinách), a vzhledem k tomu, že se v danou chvíli ne vždy vyskytuje poblíž své kuchyně - a poblíž jakéhokoliv jiného zdroje zdravých potravin, je vhodné využívat krabičky. Někteří z vás možná namítnou, se zabírají moc místa, ale právě proto zásadní vybrat tu správnou krabičku. Já jsem objevila plastovou dózu s klipem, o velikosti 670 ml, a jsem nadmíru spokojená. Vypadá tak jako ta dóza na obrázku. Tak jsem si ji oblíbila, že jsem po pár dnes vyrazila dokoupit ještě jednu. Vejde se do ní akorát svačina - a výhoda oproti pytlíkům je, že tak z ovoce nebo zeleniny v tašce nebudete mít maglajz.
Alobal
Při zdravém stravování by se měl člověk snažit vyvarovat smažení. Jak ale upravit maso, a nejíst ho pořád jen vařené? A nepoužívat moc oleje? Způsobů je jistě hodně, já si ale nemůžu vynachválit alobal. Nejsem žádná šéfkuchařka a nelze ode mě čekat žádné superkreativní recepty, ale zabalit maso, předem nasosané nějakou marinádou a obložené zeleninou, do alobalu a dát ho do trouby ještě zvládnu. :-) Před koncem alobal rozbalím, aby se to trochu nakřupalo, a výsledek nebyl zas jen vařený, a je hotovo! Bez kapky oleje!
Pařáček
O pařáčku už jsem tady psala. Aby si zelenina udržela co nejvíc vitamínů, je lepší ji dělat na páře, ne vařit ve vodě. Ideální by samozřejmě bylo pořídit si parní hrnec, ale to bude asi moje přání k narozeninám, do toho zatím investovat nebudu. Taky nevím, kde bych ho ve své miniaturní kuchyni skladovala. :-( Pařáček proto zatím vystačí: na příležitostné párky, na květák, brokolici, brambory... Tedy, brambory už jsem neměla pěkně dlouho, ty jsem na něm ještě nezkoušela. A další věc: můžu na něm dělat i takové ty mražené zeleninové směsi? To budu ještě muset vykoumat...
Mixér
Byl v akci, a tak jsem neodolala, a teď si ho nemůžu vynachválit. Taky šlo o trošku větší investici, ale je k nezaplacení. K rozhodnutí o jeho pořízení jsem došla poté, co jsem strávila věčnost krájením hromady zeleniny na drobno - a když jsem si uvědomila, že nemám jak udělat krémové polévky - a když se mi za boha nedařilo vyšlehat ručně sníh a šlehačku... Tak ho teď máme. :-) Sice jsem ho zatím nepoužila ani na šlehačku ani na polévku, a přítel si postěžoval, že tu zeleninu seká až příliš na drobno, zato jsme objevili jedinečnost mléčných koktejlů. Přítel na nich samozřejmě oceňuje jenom vynikající chuť, zato já jsem si vědoma i jiných předností: zkombinují vám sacharidy s bílkovinami a vlákninou, výborně chutnají a zasytí! Zkrátka ideální svačinka. Jahody, banány, jablka, kiwi... S mlékem, s jogurtem - nebo bez nich... Mňamy!
Externím blogu:
Jak být šťastní, Výpočet BMI)
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Mně se osvědčil tenhle hrnec.
xantypa
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?